Országos Könyvtári Napok - 2018

kerek logo rgb 2018. október 1–7. között

Ismét várjuk az érdeklődőket programjainkra

az Eötvös Károly Megyei Könyvtárba,

a Dózsavárosi Könyvtárba

és a Március 15. úti Könyvtárba!

 

Tudományturmix - A Föld tudománya

tudományturmix2018. szeptember 26. 16:30-18:00 Amerikai Kuckó Eötvös Károly Megyei Könyvtár
ÚJ, tíz részes, magyar nyelvű tudományos ismeretterjesztő programsorozat felső tagozatos általános iskolásoknak a veszprémi Amerikai Kuckóban!

Miért kék az ég? Hogyan működik egy vulkán? Látható a láthatatlan? Mire jó a 3D nyomtatás?
Ilyen és hasonló érdekes kérdésekre keressük majd a választ a Tudományturmix interaktív, játékos foglalkozásain Dr. Nagy Georginával, a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézetének oktatójával.
Szuper, izgalmas tudományos témák egyvelege várja a STEM területek, vagyis a természettudományok, technológia, mérnöktudományok és matematika iránt érdeklődő gyerekeket.

A program általában szerdai napokon 16:30-18:00 között fog jelentkezni, a pontos dátumokhoz kérjük, kövessék az American Corner Veszprém Facebook oldalát.

Az első alkalom témája: A Föld tudománya – ásványok, kőzetek

A program ingyenes, de a részvételhez mindenképpen szükséges ALKALMANKÉNT ELŐZETESEN REGISZTRÁLNI a email címen vagy személyesen az Amerikai Kuckóban. A résztvevők száma alkalmanként maximum 10 fő.

TANULJ AZ USA-BAN! - IRÁNY AZ ALAPSZAK

edu-usa2018. szeptember 25., 16:00 - 17:00 American Corner Veszprém Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Szeretnéd az Egyesült Államokban elvégezni az alapszakot, de nem tudod, hogyan is kezdj neki? Információra van szükséged az egyetemválasztásról és a felvételi folyamatról?

Gyere el az EducationUSA Tanácsadó Központba (Amerikai Kuckó), hogy megismerd az amerikai felsőoktatás jellegzetességeit, és megtudd, mik az alapszakra jelentkezés főbb lépései! Friss, pontos, átfogó információkkal segítünk neked elindulni izgalmas utadon az amerikai egyetemek felé. A program után máris kérhetsz időpontot egyéni konzultációhoz is!

Kérjük, regisztrálj a programra a email címen vagy egy @acveszprem-nek küldött Facebook üzenetben.

A veszprémi EducationUSA Tanácsadó Központban (Amerikai Kuckó) az őszi félév során négy alkalommal vehetsz részt amerikai továbbtanulással kapcsolatos előadáson: szeptemberben az alapszak, októberben a mesterszak, novemberben az ösztöndíjak, míg decemberben a jelentkezési csomag összeállítása lesz a téma.
Kövesd az @acveszprem Facebook oldalát, hogy elsőként értesülj programidőpontokról, hasznos tippekről és ösztöndíj lehetőségekről!

A programleírás Facebook-on is elérhető: https://www.facebook.com/events/2088325354754109/

Brusznyai-vándorkiállítás

brusznyai kiállításBrusznyai Árpád 1924–1958

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és a Brusznyai Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2018. szeptember 7-én, pénteken 17 órakor tartandó Brusznyai-vándorkiállítás első állomására az EKMK földszinti kisgalériájába.

A kiállítást megnyitja: Imre Frigyesné, a Brusznyai Alapítvány elnöke

Megtekinthető: 2018. szeptember 30-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Alkategóriák