1956 Veszprém megye

1956 Veszprém megye

Tisztelt Látogatónk!

A forradalom Veszprém megyei eseményeit feldolgozó összeállításban így kívánunk tisztelegni egyrészről a forradalom megyei hősei és mártírjai előtt, másrészről ezúton szeretnénk segítséget nyújtani a témával foglalkozó kutatóknak, diákoknak, Veszprém megye minden polgárának!

A történéseket bemutató KRONOLÓGIA mellett korabeli RÖPLAPOK digitalizált változatai, és BIBLIOGRÁFIA segíti az elmélyülést a forradalmi események megismerésében. Külön részt szenteltünk a MEGTORLÁSOK Veszprém megyei áldozatainak.

Kérjük, hogy amennyiben az anyaggal kapcsolatban véleménye, illetőleg a benne szereplő tényekhez, adatokhoz hozzáfűznivalója van, azt az alábbi e-mail címre szíveskedjen elküldeni: . Terveink között szerepel, hogy a hozzászólásokat, véleményeket, módosításokat megjelenítsük.

Reméljük munkákkal, hozzájárulunk az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünnepléséhez és ahhoz, hogy történelmünknek ezt a kiemelkedő eseményét, objektív és tárgyilagos módon lehessen vizsgálni.

Weboldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Ok