“TOP-6.9.2-16-VP1-2018-00001

Helyi identitás – Közösségfejlesztés

Veszprém város település részein” elnevezésű pályázat

 

A projekt címe:

„Közösségfejlesztés Veszprém város településrészein”

A projekt azonosító száma:

TOP-6.9.2-16-VP1-2018-00001

A kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 184 000 000 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100 %

A projekt zárás várható időpontja: 2023. február 15.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg az Új Széchenyi Terv Terület- és településfejlesztési Operatív Programjának keretében.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt átfogó célja városunk kijelölt célterületein élő lakosok közösségének, közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi szerepvállalásuk erősítése, ami a társadalmi felzárkózás elérésének is különösen fontos eszköze. Célunk, hogy a közösségi munka, akciók hatására az érintett lakosokkal szorosan együttműködve oldjuk meg a problémákat. Konkrét céljaink között szerepelnek:

  1. A célterületeken élő lakosok bekapcsolódásának elősegítése a közösségi programokba, részvételük erősítése a helyi társadalmi életében.
  2. Nagyon fontosnak tartjuk a bevont személyek motiváltságának folyamatos fenntartását, növelését.
  3. A projektben megvalósuló legsikeresebb programelemek továbbvitele, életben tartása a projektet követően, nem csak a fenntartási időszakban, hanem azt követően is.
  4. A helyi, a közvetlen környezetben lévő (szomszédsági) kapcsolatok, a természetes támaszok megerősítése, a meglévő kapcsolati háló feltérképezése és kibővítése.

Közösségfejlesztési folyamatok kezdeményezése és megvalósítása

  1. Közösségek részvételével megvalósuló felmérés és tervezés: 30 db (összesen 150 db) interjú megszervezése, lebonyolítása; 1 db (összesen 5 db) közösségi felmérés elkészítése; 12 db (összesen 60 db) közösségi beszélgetés. Havi 1 db, a cselekvési tervek kidolgozásáig 12 hónapon keresztül; 1 db (összesen 5) cselekvési terv kidolgozása.
  2. A célterületeken a közösségi tevékenységek történeti feltárása és a lakosság számára elérhetővé tétele: 1 db (összesen 5 db) közösségi tevékenység feltárása.
  3. Közösségi akciók, tevékenységek, események, programok, folyamatok megvalósítása: negyedévente 1 db (összesen 12 db, projekt szinten 60 db) közösségi akció, a cselekvési terv alapján (csak az első 12 hónap után, a kidolgozott cselekvési terv birtokában).
  4. Programok, folyamatok kialakítása, megszervezése és lebonyolítása: félévente 1 db (összesen 6 db, projekt szinten 30 db) program, folyamat, a cselekvési terv alapján (csak az első 12 hónap után, a kidolgozott cselekvési terv birtokában).
  5. A helyi nyilvánosság fórumainak megteremtése, meglévő fórumainak fejlesztése: legalább 2 db nyilvánossági megoldás kialakítása, fejlesztése.
  6. Részvételi fórumok elindítása, működtetése, meglévők fejlesztése: célterületenként 8 db (összesen 40 db) fórum megszervezése és lebonyolítása.
  7. A közösségfejlesztési folyamatról, annak eredményeiről, az ahhoz való csatlakozás lehetőségeiről történő tájékoztatás: célterületenként 1 db (összesen 5 db) tájékoztató közösségi információs pont kialakítása.
  8. A közösségfejlesztési folyamat szakmai minőségének biztosítása: célterületenként legalább 1 db (összesen legalább 5 db) megoldás megvalósítása (közte képzés illetve szakmai tapasztalatcsere).
  9. Meghatározó dokumentumok áttekintése és megújítása.

A Területfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg „A helyi identitás és kohézió erősítése” című Felhíváshoz kapcsolódóan a TOP-6.9.2-16-VP1-2018-0001 azonosító számú, „Közösségfejlesztés Veszprém Város településrészein” című projekt, amelyet a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Agóra Veszprém Kulturális Központ, és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár konzorciumban valósítja meg.

A programok, akciók, események az alábbi célterületeken valósulnak meg, amely célterületek együttesen lefedik Veszprém város teljes területét és lakosságát.

  1. célterület: Cholnoky városrész
  2. célterület: Füredidomb, Egyetemváros, Jeruzsálemhegy, Szabadságlakótelep
  3. célterület: Belváros, Dózsaváros, Újtelep, Északi iparterület, Jutaspuszta, Csatárhegy
  4. célterület: Jutasi Lakótelep
  5. célterület: Gyulafirátót és Kádárta

Az első és a második célterület az Eötvös Károly Megyei Könyvtárhoz, még a harmadik, negyedik és az ötödik célterület az Agóra Veszprém Kulturális Központhoz tartozik közösségfejlesztésként.

 

Tisztelt Látogatók!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2021. október elejétől végre elindulhatnak a várva várt programok!

Programjaink,

kategóriákban kerülnek megrendezésre.

Programjaink részleteiről honlapunkon, facebook oldalunkon tájékozódhatnak!

Eötvös Károly Megyei Könyvtár honlap elérhetőség: https://www.ekmk.hu/hu

Veszprémi közösségek facebook oldal elérhetőség: https://www.facebook.com/Veszprémi közösségek

 

Kérdőív - helyi identitásszechenyi 2020

 TOP-6.9.2-16-VP1-2018-00001
“Közösségfejlesztés Veszprém város település részein” elnevezésű pályázat

 Az Agóra Veszprém, és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár programjairól tájékozódhat honlapunkon és a Veszprémi közösségek Facebook-oldalon! Véleményét elmondhatja a lenti kérdőíven, vagy jelezheti az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

A kérdőív az alábbi linken érhető el:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerjd63fM6um0NT9pKnFasue-8DJJuzbVIpS-N2MSTPHF7qow/viewform?usp=sf_link

Nincs még fiókja? Regisztráljon!

Lépjen be a fiókjába