• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Megvásárolható könyvek

Az alábbi könyvek megvásárolhatók nyitvatartási időben a fogadótérben, illetve postai úton utánvétes csomagként. Megrendelhetők az  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen illetve központi telefonszámainkon.

A postaköltség az aktuális postai díjszabás alapján kerül megállapításra.

 

Könyvtárunk által kiadott könyvek 


seta-a-tortenelmi-vpben

 

Séta a történelmi Veszprémben

Válogatás az Eötvös Károly Megyei Könyvtár képeslapgyűjteményéből

A veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár kiadásában jelent meg ez a csodaszép, háromnyelvű kötet, mely a könyvtár gyűjteményében található régi képeslapok segítségével eleveníti fel Veszprém elmúlt száz esztendejét és vezeti sétánkat e gazdag múlttal rendelkező megyeszékhely belvárosában a Püspökkerttől a Várhegyig. Az 1900-as évek elejétől datálható képes levelezőlapok és a képaláírások együtt kalauzolnak bennünket Veszprém történelmi helyszíneire. A kötet igazi csemege az egész család számára.

A kiadvány 3.500.- (a sorszámozott példány 3.700.-) Ft-ért vásárolható meg a megyei könyvtár földszintjén.

 

 

 

ekmk1

 

 

 

 

Múltidéző

Szerk.: Csiszár Miklósné

A XIX. század végi Veszprémnek állít emléket a kötet. A korabeli sajtó a város gondjaival és örömeivel, a haladással és a maradisággal, a vezetőkkel és a vezetettekkel egyaránt foglalkozott. (Gizella-napi könyv)

 

Ára: 500,- Ft

 

 

 

 

ekmk2

 

 

 

 

Múltidéző - Régi jó idők

Szerk.: Csiszár Miklósné

A XIX. század végi Veszprémnek állít emléket a kötet. A korabeli sajtó a város gondjaival és örömeivel, a haladással és a maradisággal, a vezetőkkel és a vezetettekkel egyaránt foglalkozott. (Gizella-napi könyv)

 

Ára: 500,- Ft

 

 

 

 

ekmk3

 

 

 

 

Múltidéző - Változó Veszprém a 20. század elején

Szerk.: Csiszár Miklósné

A XIX. század végi Veszprémnek állít emléket a kötet. A korabeli sajtó a város gondjaival és örömeivel, a haladással és a maradisággal, a vezetőkkel és a vezetettekkel egyaránt foglalkozott. (Gizella-napi könyv)

 

Ára: 500,- Ft

 

 

 

 

 

ekmk4

 

 

 

 

Veszprém a világháború évtizedében

Szerk.: Csiszár Miklós

A Múltidéző sorozat (Gizella-napi könyv) ötödik kötete az 1910-es évektől az 1919-es évek helyi sajtócikkein át mutatja be a város életét az első világháború alatt.

 

Ára: 500,- Ft

 

 

 

 

 

ekmk5

 

 

 

A város élni akar

Veszprém 1919-29

Szerk.: Csiszár Miklós

A Múltidéző sorozat 2008. évi kötete az első világháborút követő évtized sajtócikkeiből válogatva mutatja be a város küzdelmeit, újjáépítési törekvéseit, szerveződő civil egyesületek életét. (Gizella-napi könyv)

 

Ára: 500,- Ft

  

 

 

  

  

ekmk6

 

 

 

Veszprém a világválság éveiben

1929-1935

Szerk.: Csiszár Miklós

Az idei (2009-es esztendő) Gizella-napi kiadványa a nagy világgazdasági válság idejében készült veszprémi újságcikkekből válogatva mutatja be a város és a lakosság küzdelmeit, miközben a város és benne a civil-, sport-, zenei élet fejlődik.

 

Ára: 500,- Ft

  

 

  

  

ekmk10

 

 

 

 

Válság után – háború előtt

Veszprém az 1930-as évek végén

Szerk.: Csiszár Miklós

A 2010. évi Gizella-napi kötet bemutatja a világgazdasági válság után történt változásokat, nagy építkezéseket a városban. Beszámol a könyv a társasági élet alakulásáról, végül a második világháború első jeleiről.

Ára: 700,- Ft

 

 

 

 

 

  veszprem a masodik vilaghaboruban kicsi

 

 

 

 

Veszprém a második világháborúban

Szerk.: Csiszár Miklós

2011. évi Gizella-napi kiadvány Veszprém második világháborús nehéz, küzdelmes éveit mutatja be az akkor megjelent újságcikkek segítségével.

Ára: 700,- Ft

 

 

 

  

 

 

 

ekmk7

 

 

 

Veszprém megye földrajzi nevei

(IV. A veszprémi járás)

A megyében 1978 óta szervezetten és megszakítás nélkül folyó földrajzinév-gyűjtés utolsó szakaszaként került sor a volt Veszprémi járás névanyagának összegyűjtésére, amelyet a város és városkörnyékek, valamint a járás községeinek összefogásával végeztek el 71 településen.

 

Ára: 1.000,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

  

 A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár által kiadott könyvek

  

 

 

pa1

 

 

 

Hubert Ildikó: Arcok és művek
a magyar múltból

 

Tanulmányok bibliafordításokról, régi magyar versekről. Kiemelten foglalkozik Szentiváni Mihály és Hrabovszky Dávid személyével a reformkorból.

Ára: 1.600,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

 diákélet pápán 

László András: Diákélet Pápán

 

(Lábjegyzet a történelemhez című könyv 6. fejezete)

 

Ára: 1.000,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

pápáról

 

Kerecsényi Zoltán: Pápáról a világűrbe

Farkas Bertalan pápai kötődéséről, felkészüléséről , a nagy eseményről és vissza-visszatéréseiről. Az első lépések: Gyulaháza- Pápa- Csillagváros. A visszaszámlálástól a visszatérésig.A hétköznapok az űrrepülés után. A sajtó tükrében.

 

Ára: 1.000,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iskola a viharban 

Huszár János: Iskola a viharban

 

Emlékek a Pápai Tanítóképzőről

 

Ára: 850,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szállodák

 

 

Szalai Antal: Szállodák, vendéglők, korcsmák, kávéházak, méseskalácsosok, cukrászok

 

 

 

Ára: 1.000,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 pápai mozaikokMolnár Lajos: Pápai mozaikok

A Pápai mozaikok tulajdonképpen két barát találkozásainak, városnéző sétáinak leírása. Egy-egy rövid történetet egy-egy akvarell illusztrál. A helyszínek kiválasztásánál több szempont is vezérelte az alkotót, hisz figyelembe vette, hogy melyek Pápa jellemző épületei, terei, de az is számított, hogy szép emlékek fűzzék az adott helyhez. Így például nem csupán az Ókollégium, a Kossuth utca, a Fő tér vagy épp a Zsinagóga került be a kötetbe, de a Czuczor utcai motorverseny és a Bem utcai bigézés is. 77 kép - 77 történet a városról, ahol élünk. A rövid leírások, párbeszédek, elmélkedések rengeteg helytörténeti adatot tartalmaznak, tehát a könyv jó forrásanyag is, ugyanakkor olvasmányos formában ismerkedhet az érdeklődő Pápa múltjával.

Ára: 2.400.- Ft

 

 

 

 

 

Egyéb kiadók könyvei

 

Tündérpihe és a Titkok Erdeje - 2900

Németh Szilvia: Tündérpihe és a Titkok Erdeje

Szereted a titkokat és a táncot? Érdekel, milyen csodákat rejt az erdő sötétje? Kíváncsiságod legyőzi a félelmeidet? Ha igen, akkor fedezd fel együtt Tündérpihével a Titkok Erdejét!

Legyél Te a legjobb barátnője, táncolj, röppenj vele, és ismerd meg az erdő minden szegletét!

 

Ára: 2.900.- Ft

 

 

 

 

Németh Szilvia
Gyógyító Szerelem Trilógia

Aranytükör - 3200

  

  

Németh Szilvia: Aranytükör

 

 

Az ARANYTÜKÖR egy őszinte, mély, humoros, néhol iróniába hajló, máskor finoman pikáns regény, amely arról szól, hogy boldogságkereső utazásunk közepette, mennyi mindent tanulhatunk önmagunkról a párkapcsolataink segítségével.

 

Ára: 3.200.- Ft

 

 

 

 

 

Gyémántcsiszoló-3200

 

 

Németh Szilvia: Gyémántcsiszoló

 

 

A sorozat második kötete a GYÉMÁNTCSISZOLÓ , mely a párkapcsolati játszmákról, az azok mögött álló tudat alatti blokkokról, és a feloldásukhoz vezető útról szól.

 

Ára: 3.200.- Ft

 

 

 

 

 

Gyógyító szerelem - 3200

 

 

Németh Szilvia: Gyógyító szerelem

 

A GYÓGYÍTÓ SZERELEM a trilógia harmadik kötete. Témája a szerelemben elkövethető legnagyobb “árulás”, a megcsalás. Hogyan gyógyíthat a fájdalom? Milyen titkokat tárhat fel a Lelked, ha túllépsz a korlátaidon, és nem a másikat hibáztatod a történtekért? Milyen léleksebek húzódnak meg a mélyben? És mi történik, ha megtisztítod és begyógyítod őket? Hogyan válhatsz épp a fájdalom által sebezhetetlené? Mit jelent a valódi megbocsátás, és hogyan tud ez téged elvezetni a feltétel nélküli szeretet állapotába?

 

Ára: 3.200.- Ft

 

 

IMG 20191127 0005

 

T. Petrasovszky Mária: Képeskönyv

Válogatott festmények

Portrék - Tájak - Emberek

 

Ára: 2.500.- Ft

 

 

 

 

Veszprém megy életrajzi lexikon

 

 

 

Veszprém megyei életrajzi lexikon

 

Szerk.: Varga Béla

 

 

 

Ára: 3.500,- Ft

 

 

 

 

 

vpmegyemonografiaja1

Veszprém megye monográfiája I.

Természeti viszonyok

 

A kötet tartalmából:

Veszprém megye természetföldrajzi és geológiai viszonyai (Futó János)

- régészeti-növénytani leletei (Gyulai Ferenc)

- növényzete (Galambos István)

- ős- és régészeti állattana (Bartosiewicz László - Vörös István)

- állatvilága (Tóth Sándor)

Kiadja: Veszprém Megyei Önkormányzat

Ára: 1.500,- Ft

 

 

 

bolygóutakonSörös László: Bolygóutakon és csillagösvényeken az Angyalok Birodalmába I-II. kötet

Mit tehet egy bátor szívvel és élénk képzelőerővel megáldott repülős kapitány, ha egy verőfényes napon szembetalálja magát egy igazi angyallal a felhők között? A találkozás csupán egyetlen pillanatig tart, ám ez a röpke pillanat is elég ahhoz, hogy a kapitány szívét rabul ejtse ez a mennybéli tünemény. Hősünk felkerekedik hát, nekivág az univerzum végtelen útvesztőinek, dacolva az ismeretlen csillagrendszerekkel. Az Ámor kapitány által írt naplóból megtudhatjuk, a főszereplőnek milyen fordulatos kalandokban volt része útja során, és a történetek végére remélhetőleg az is kiderül, vajon eljutott-e végül álmai földjére, az Angyalok Birodalmába.

 

Ára: 4.000,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

erős nők

 

Erős nők a sziklán

Főhajtás az 1000 éves város 1000 arcú asszonyai előtt

 

A Veszprémi Nők Kerekasztala könyve

 

 

Ára: 1.875,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nyom

Géczi János: Nyom

VESZPRÉM-ESSZÉ

Egy város és lakója - kettős portrét kap kézhez az olvasó, amikor elmerül Géczi János szokatlan és szenvedélyes hangú „útikalauzában”. A Veszprémben élő költő, művelődéstörténész határtalanná tágítja életterét: a város lépcsőit az Adriára meredeken lefutó sétányok rokonává avatja, kertjeit az iszlám kertkultúrával nemesíti, s elhozza zsákmányul San Ta pagodáinak, Marrakes piacterének élményét. Időben pedig több évszázadot barangol be velünk: őrzi az egykor fiatalon meghalt papköltő, Ányos Pál szellemét, a Cholnoky-fivérek legendáját, s megidézi a színház cowboykalapos rendezőjét, akinek porait a nevezetes viaduktról szórták szerte.

 

 

Ára: 2.300,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

Geczi Janos Sziget boritoGéczi János: Sziget, este hét és hét tíz között

1993 nyarán íródott Géczi János emlékezetes versciklusa, a 21 rovinj, amely a mesterség útkeresését egybeszőtte az adriai utak élményével. Huszonöt évvel később egy új versciklus már a szigetek egyikén otthont talált költő számvetése a mediterráneumban. Az olvasó kényelmét most sem szolgálja a tenger monumentalitása és szokványos szépsége, amivel találkozik, az nem egzotikum, hanem a közép-európai ember önarcképe peremvidéki háttérben. A megkísértő évezredes mítoszok darabokra hullnak, a versekben a fények és a színek szétszedve, egy nyelvi birodalomban más-más képzetekbe költöztetve. Így lesz az Adria-élményből alkalom a tárgyias józanságra. 

Ára: 2.750.- Ft

 

 

tollasZatkalik András: Tollas próbák

„A nyelv az egyetlen kincs, amiből bőkezűen adakozhatunk, mégis marad gyümölcséből, hisz nem vész ki, nem fogy ki, mert van, ki újra vesse keserédes magvait.”

Zatkalik András

 

Ára: 2.000,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

búzás huba 

 

 

 

Búzás Huba: Amerre a szél fúj

 

 

Ára: 2.000,- Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

melchiora hóhérés a kerekeskútIndrek Hargla: Melchior, a patikárius és a Szent Olaf Templom rejtélye (Ára: 1.490.- Ft)

Melchior és a Kerekeskút utca lidérce (Ára: 3.490.- Ft)

Melchior és a hóhér lánya (Ára: 3.490.- Ft)

A ​15. századi Tallinn nyüzsgő kereskedővárosában megölnek egy német lovagot, és mivel a tettes nem kerül kézre, a város ravasz és kíváncsi patikáriusát kérik fel, hogy segítsen a nyomozásban. Az elsőt azonban újabb gyilkosságok követik, és a városban mindinkább eluralkodik a rettegés. A titkok labirintusa Melchiort régi legendákhoz vezeti el, melyek a hírhedt kalózról, Klaus Störtebeckerről szólnak. Őt magát a hatóságok halálra ítélték, de néhány cimborája életben maradt. Talán közülük felelős valaki a rémtettekért? 
A történések hátterében mindvégig ott tornyosul az újjászülető Szent Olaf-Templom, az elkövetkező évszázad legmagasabb építménye, amely valamiképp a rejtély középpontjába kerül…

 

magyar emlékekKovács István - Mitrovits Miklós: Magyar emlékek Lengyelországban

A Magyar emlékek Lengyelországban egy hiánypótló és rendhagyó történelmi útikönyvsorozat második része, amelyet 2015-ben a Magyar emlékek Csehországban című kötettel indított útjára az Antall József Tudásközpont Könyvműhelye. A szerzőpáros, Kovács István és Mitrovits Miklós a magyar-lengyel kapcsolatok fáradhatatlan kutatói, népszerűsítői, akik a most kézben tartott kötetben áttekintik a magyar-lengyel történelem kapcsolódási pontjait, majd vajdaságokra bontva részletesen bemutatják a magyar emlékekkel bíró városokat, épületeket, helyszíneket.

Ára: 4.990.- Ft

 

 

 

csőbe tereltKovács Győző Gyula– Laki Pál: Csőbe terelt források

avagy Vízkérdések és válaszok a veszprémi ivóvíz-szolgáltatás és szennyvízelvezetés története, kitekintéssel a megyére

Ára: 2.400.- Ft

 

 

 

 

 

ninc és ne is legyenSzvoren Edina: Nincs és ne is legyen

Az utóbbi évek legnagyobb elismeréssel fogadott színrelépése volt a magyar prózában Szvoren Edináé. Első novelláskötete, a Pertu lelkes kritikákat és egy év leforgása alatt több irodalmi díjat is kapott. Izzó írói világ, ugyanakkor fanyar humor jellemzi, miközben föltárja a napi emberi kapcsolatok apró történéseinek mélyén lezajló drámákat. Kritikusai ezt a világot jellemezve nemhiába emlegettek egyszerre két, egymástól eltérő íróelődöt: az élveboncoló Nádas Pétert és a méltóságteljes groteszk óriását, Hajnóczy Pétert. Szvoren Edina érett, kiforrott szerzőként állt elénk, s újabb elbeszélései meggyőzhetik a közkeletű szólás híveit: a második kötet bizonyít igazán. Az írások középpontjában most is a család áll, amely életünk legfőbb terepe, modellje akkor is, amikor benne gyötrődünk, s akkor is, amikor kívülről vágyakozunk rá.

Ára: 2.800.- Ft

 

 

pertuSzvoren Edina: Pertu

Elbeszéléseiben Szvoren Edina messzire cipeli a hőseit. Bicikliútra Szászföldön, menekülésszerű vakációra a fjordok közé, vagy a fjordoknál is fagyosabb, képzelt jövőbe. Még a gyerekkor díszletei is idegen tájként hatnak rájuk. De akárhová viszi őket, nem tud szabadulni tőlük: fájdalmas, forró, komikus élményeik a bőrére égnek. A Pertu a folyóiratok hasábjain már rendkívüli figyelmet keltett szerző első kötete.

Ára: 2.700.- Ft

 

 

 

Weboldalunk sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek, továbbá a látogatottság mérése céljából. A sütik használatát bármikor letilthatja! Bővebb információkat erről Adatkezelési tájékoztatónkban olvashat.
Adatkezelési tájékoztató Ok